Proses ngilangi watu ing pabrik tepung

Ing pabrik tepung, proses ngilangi watu saka gandum diarani de-stone. Watu gedhe lan cilik kanthi ukuran partikel sing beda karo gandum bisa dicopot kanthi cara skrining sederhana, dene sawetara watu sing ukurane padha karo gandum mbutuhake peralatan nyopot watu khusus.
De-stoner bisa digunakake kanthi nggunakake banyu utawa udhara minangka medium. Panganggone banyu minangka media kanggo nyingkirake watu bakal ngregeti sumber banyu lan wis arang ditrapake. Cara nyopot watu kanthi nggunakake hawa minangka medium diarani watu cara garing. Cara garing saiki digunakake ing pabrik tepung, lan peralatan utamane yaiku mesin pembuwang watu.

Flour_mill_equipment-Gravity_Destoner

Destoner umume nggunakake bedane ing kacepetan penundaan gandum lan watu ing udhara kanggo nyopot watu, lan mekanisme kerja utama yaiku permukaan ayak watu kasebut. Sajrone nyambut gawe, penghapus watu kasebut kedher ing arah tartamtu lan ngenalake aliran udara sing nembus, sing ditampilake kanthi beda kecepatan gantung lan watu sing digantung.

Milih proses ing pabrik tepung gandum

Ing proses reresik pabrik tepung gandum, kotoran sing ora beda saka gandum ing bahan baku kanthi bedane dawa utawa bentuk gandum diarani seleksi. Kotoran sing bakal dicopot saka peralatan sing dipilih biasane gandum, gandum, kemiri, lan lendhut. Ing antarane kotoran kasebut, barley lan hazelnut bisa dipangan, nanging awu, warna lan rasane duwe efek sing ora apik ing produk kasebut. Mula, yen produk kasebut tepung gandum luwih dhuwur, kudu milih pilihan sajrone proses reresik.

6_2_indented_cylinder_2(4)

Amarga ukuran partikel lan kacepetan suspensi kotoran kasebut padha karo gandum, mula angel dicabut kanthi cara nyaring, ngilangi watu, lan liya-liyane. Mula, pilihan minangka cara penting kanggo ngresiki sawetara kotoran. Piranti pilihan sing umume digunakake kalebu mesin silinder sing diindentasi lan mesin pilihan spiral.


Wektu kiriman: Mar-10-2021